در عصر حاضر، یادگیری اصول برنامهنویسی بهعنوان یکی از اصلیترین دغدغههای سیستمهای آموزشی کشورهای تراز اول دنیا همچون کشورهای آمریکایی و اروپایی مبدل شده است. دلیل مهم انگاشتن چنین مهارتی توسط این کشورها، نیاز رو به رشد جامعه به این مهارت بسیار کاربردی میباشد. بهطوریکه گفته میشود تا چند سال آینده، دانشگاهها صرفاً بخش اندکی از نیاز بازار کار به برنامهنویسان را پوشش خواهند داد.
لذا برنامهنویسی یک طرز تفکره و یادگیری این طرز تفکر در جنبه های مختلف زندگی میتونه به ما کمک کنه.
حتی اگه شخصی حرفهاش توسعه ی نرمافزار هم نباشه باید اصول برنامهنویسی رو بدونه. مثل آموزشهای تئوری که حین کسب گواهینامه ی رانندگی وجود داره. با اون دروس ما مبدل به مکانیک نمیشیم اما روند کلی رو یاد میگیریم و بعضی وقت ها به کارمون میاد…
جملهای معروف از استیو جابز
I think everybody should learn how to program a computer because it teaches you how to think
عصر تکنولوژی
بدون شک عنوانی که میتوان برای عصر حاضر درنظر گرفت، عصر تکنولوژی است. شاهد چنین ادعایی هم این است که در عصر کنونی، تکنولوژی در تمامی جنبههای زندگی ما از حریمخصوصی گرفته تا محیط کار و … رخنه کرده است. در مورد تأثیرات زیاد تکنولوژی در بهبود زندگی بشری جای هیچگونه بحثی نیست. اما درعینحال بایستی بررسی کنیم و ببینیم که به چه شکل میتوانیم نسل جدیدمان را از مصرفکنندهٔ تکنولوژی به تولیدکنندهٔ آن مبدل سازیم.
بهعبارت دیگر، مادامیکه نسل جدید (یا همان کودکانمان) صرفاً از کامپیوتر، لپتاپ و غیره برای بازی، چت کردن و فعالیتهایی از این دست استفاده میکنند. به هیچوجه نمیتوان ایشان را کاربران عصر تکنولوژی نامید. بلکه ایشان صرفاً مصرفکنندهٔ تکنولوژی هستند. در مقابل، کاربرانی را واقعاً میتوان انسانهای عصر تکنولوژی نامید که بااستفاده از ابزارهایی که در دسترس دارند. بتوانند به ایجاد نوآوری پرداخته. از تکنولوژی برای ارتقاء مهارت شخصی بیشتر استفاده کنند. و در یک کلام تبدیل به افرادی شوند که قادر میگردند عنان تکنولوژی را در دست گیرند. و برنامهنویسی هم یکی از مهمترین ابزارهایی است که ما را در این توانمندسازی یاری میرساند.